Muziek uit het hart van de samenleving.

Random Posts

donderdag 31 maart 2011

Bettina und patricia - Jung und frech

Twee meiden met een trekzak. Zo komen we allemaal wel aan onze trekken, deze meisjes zijn jong, fris en onbedorven. Het is gezellig, en iedereen klapt. Er wordt gelachen en gedronken. Al je problemen zijn verdwenen als sneeuw op de Alpen. En toch. En toch kan ik geen ademhalen...

Vesa Matti lori - Huilumies

Een man en zijn fluit. Meer woorden zou echt overbodig zijn.

woensdag 30 maart 2011

FUSBI - Come on back

De interwebs zijn er nog steeds niet uit: wie zijn F.U.S.B.I? Waarom hebben ze nog maar één video gemaakt? Is het oprecht? Nep? Misschien een viral?

Er staan in ieder geval 3 iets te dikke mannen van middelbare leeftijd en één blije jongeman een lied te vertolken over een dame die 20 dollar laat vallen. Ik zal het einde niet verklappen.

Saillant nerd detail: de geluidsman met het Slipknot shirt draait aan een lichttafel.

dinsdag 29 maart 2011

Stuart Anderson - Donald, Where's Yer Troosers?

Schotse kinderen staan algemeen bekend als hele stugge en onvriendelijke kinderen. Stuart Anderson daarentegen is een vrolijke lieverd! In zijn eigen taaltje zingt hij voor ons allemaal een liedje over Donald Duck.

Michel Polnareff - J'ai Tellement de chose a dire

Michel polnareff was in de vroege jaren tachtig big in Japan. Vraag me niet waarom, maar blijkbaar raakt hij een gevoelige snaar. Zijn look is ongeëvenaard tot op de dag van vandaag. En ook handig voor de mensen die geen Frans verstaan, de hele song is Japans ondertiteld. Ga even rustig zitten en geniet.

maandag 28 maart 2011

Heino - Carnaval in Rio

Schlagerkoning Heino bouwt een feestje in het Duits over Carnaval in Rio met een toefje Spaans. Multi-nationaal party festijn!

Archbishop Gilbert Deya

Een paar quotes uit een BBC nieuws artikel over deze man volstaan:

"A self-styled archbishop who claimed he could give infertile couples 'miracle babies' is still living and working in the UK despite his extradition to Kenya being ordered three years ago."

"Mr Deya is wanted on child abduction charges in Kenya where the government alleges he stole five children between 1999 and 2004."



zondag 27 maart 2011

Johnny Leijen - Lydia

Johnny Leijen heeft de lentekriebels. Speciaal daarom zingt hij vanaf het dek van zijn Skûtsje, geheel draadloos; Lydia.

Roberto Pregadio - bi-di-bi-da

Doe mee met deze vrolijke franse workout. Een prettige zondag!

zaterdag 26 maart 2011

Worlds Apart - Could it be I'm falling in love

Net als je alles gezien denkt te hebben: Vijf mannen met een serenade aan een aap.

vrijdag 25 maart 2011

De Mijnfout: Captain Underpants

Elke vrijdag De Mijnfout bij de Foutmijn. Stuur een clip naar defoutmijn@gmail.com en wellicht staat deze volgende week hier (of de week erop).

Vandaag met dank aan Fleur: Captain Underpants. Nuff said.

C.C. Catch - Cause you are young

Vandaag een dubbele post met veel visueel spektakel. Ook deze mejuffrouw grossiert in video-feedback. Let ook vooral op het ontelbaar aantal outfitjes, die -te pas en te onpas- op een Hans Klok-achtige wijze wisselen.

Gentle Touch - The fire of love

Ik word er bijna duizelig van. Volgens mij heeft de regisseur net de effectenknop van zijn hypermoderne video-edit-systeem ontdekt. Ik vind de verschrikte uitdrukking van de zangeres dan ook begrijpelijk.

woensdag 23 maart 2011

Ik ben te mooi - Corinna Angelique

Ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven als op YouTube: "Alles klopt in deze clip. Een leuk vlot liedje, twee goede zangeressen en op elkaar afgestemde kleding. Wat wil de Nederlandstalige fan nog meer?"

Maxine Swaby - Pardon Me

Maxine Swaby bied haar excuses aan, maar niet vanwege het liedje of de clip: ze wilde eigenlijk niet weggaan. Zowel tekstueel als productioneel zit het bijzonder vernuftig in elkaar.

dinsdag 22 maart 2011

Ronald Engel - Rollator

Rollators stelen de show op de Dappermarkt te Amsterdam.

CatCat - Yksin Sateeseen

Finland: het land van sauna's, disco instructie video's, Nokia, Aki Kaurismäki en blijkbaar ook omhooggaande sneeuw. Er is iets met het jongere broertje van Dave Mustaine, hij kijkt in ieder geval niet heel erg blij. Aan de leren pakjes van de dames of de choreografie zal het niet gelegen hebben. De gezusters CatCat hebben 2 jaar na deze prachtvideo meegedaan aan het Eurovisie songfestival, helaas zonder resultaat.

maandag 21 maart 2011

Third Eagle Books - It's Prophesied (End Times Anthem)

Swingend naar het einde der tijden met deze gezellige gepensioneerde doemdenker. William Tapley a.k.a. The Third Eagle of the Apocalypse voorspelt dat we er allemaal snel aan gaan op de meest gruwelijke manier. Behalve hij dan hè, want hij heeft aan al zijn aardse plichten voldaan.

Жека Коннов - Радуга ночью

Op de een of andere manier lukt het weinig mensen om deze video uit te kijken.

zondag 20 maart 2011

Don't copy that floppy

Gewoon niet doen jongens en meisjes.

zaterdag 19 maart 2011

De Wuko

De Wuko's oeuvre tekent zich door een vrij breed scala aan ongewone settings. Al zingende vanuit onder andere een kruiwagen, vertelt hij over het leven. Hij schuwt het recyclen van decorstukken overigens ook niet. Swing mee met deze olijke snuiter.







vrijdag 18 maart 2011

De Mijnfout: Madness Reign - Décadence

En nog meer pret uit onze stapel geweldige inzendingen. Met dank aan Luc: echte metal.

De Mijnfout: Adya & Geisha - Cherubinos Aria

Elke vrijdag De Mijnfout bij De Foutmijn. Stuur je eigen ontdekte juweel naar defoutmijn@gmail.com en wellicht sta jij hier volgende keer in de spotlight. Wereldfaam gegarandeerd.

Dit maal Adya & Geisha met deze klassiek getinte eyecatcher. Onder andere een hit op Radio 2 en De Foutmijn. Erik bedankt!

donderdag 17 maart 2011

Julio Iglesias - Baiser sensuelle Du Jeanne Manson

En we sluiten deze Metal themadag af met een dosis liefde. Een instructievideo van de meester himself. Hij zingt het vogeltje zo zijn nestje in. Adembenemend. Ik ben er stil van. Mag er weer Metal aan?

The Great Kat - Beethoven Mush

Wie zegt dat vrouwen geen metal kunnen combineren met klassiek? De grote Kat laat zien dat ze een absoluut multitalent is. En geen katje om zonder makeup aan te pakken. Dit is de vuigste vertolking van beethoven ooit! Check ook vooral het aloude logo in de clip, dat menig metalliefhebbers hart sneller zal doen kloppen.

Vulture - Fatal Games

Tijd voor een mopje Metal van Hollandse bodem. De introductie van de band Vulture in de clip zet de band neer als een stel heuse badasses. De zanger heeft maar liefst twee tattoo's. Ook nog eens op een plek die niemand weet. Spannend. Daarnaast is de zanger volgens mij erg onder de indruk van Iron Maiden. Speakers aan? Gaan!

woensdag 16 maart 2011

The Big Foot Band - I'm the King of Rock and Roll

Dat Fred & Sharon nog geen cult helden zijn, snap ik niet, maar laat dit dan een voorzetje zijn. Ze maken filmpjes, heel ernstig veel filmpjes. Celebrity en relatie advies, animaties, reacties op het nieuws, interviews, reclame voor zichzelf en dus ook muziek. "I'm the King of Rock and Roll" zit ergens tussen WTF OMG! en een LSD trip die helemaal uit de hand loopt. Of juist niet, oordeel zelf.





Speak - Stop the War

Vorige week Bangs en Northerns with Attitude, vandaag rapper Speak uit Hongarije. De man is al een redelijke internet legende geworden met z'n anti-oorlog protest song 'Stop the War'. Hij hoopt dat Dr Dre, LL Cool J, Snoop Dogg en Puff Daddy hetzelfde voelen als hij, maar ik denk dat de eerder genoemden Speak niet per se als hun broer zullen zien. Al is het maar omdat Speak niet echt rapt, maar eerder gewoon wat in zichzelf praat. Hij heeft ook nog een club vrienden gevraagd het refrein te komen zingen. Tekstueel een pareltje.

dinsdag 15 maart 2011

Das Modul - Computerliebe

Das Modul blaast je omver met dit audiovisuele kunstwerk. Verwacht spektakel.

maandag 14 maart 2011

Jurjen Kers - Onder de Maan en de Sterren

Dat is echte liefde hè: niet in de camera kijken als je een clip opneemt, maar je blik van de kijker afwenden en in de blauwe ogen van je lief staren. Daarnaast zou ik deze clip graag willen nomineren in de categorie "Beste gebruik van een ventilator" (zie onder andere '0"19).

Jan Terri

Als limousinechauffeuse met muzikale ambities deelde Jan Terri haar VHS tapes uit aan klanten in de hoop hiermee opgepikt te worden. De grote platenmaatschappijen hebben het nooit erg zien zitten, maar ze groeide wel al snel uit tot cultheldin. Onderstaand twee parels van onomstreden klasse.



zondag 13 maart 2011

Stairway To Stardom

Van eind jaren '70 tot begin jaren '90 zond de New Yorkse publieke omroep de talentenshow Stairway To Stardom uit. Zoals gebruikelijk bij de Amerikaanse publieke televisie ging dit zonder al te veel budget en Stairway To Stardom blinkt dan ook vooral uit in knulligheid. Een selectie:







En de intro van de show is ook best de moeite waard:

zaterdag 12 maart 2011

Northerners With Attitude - Don't Call Me Eskimo

De Groenlandse N.W.A heten Northerners With Attitude en hebben liever niet dat je ze 'eskimo' noemt. In plaats van bitches en bling hebben ze sneeuw en warme mutsen, maar het is er niet minder 'street' (of eigenlijk 'snow') om.

vrijdag 11 maart 2011

De Mijnfout: Meik

Ook deze tenenkrommendheid kwam bij ons binnen: Meik, voor al uw covers.

Met dank aan Sara!



De Mijnfout: Laura & Los Angeles - Jardin Electro

Elke vrijdag de Mijnfout bij de Foutmijn. Jouw eigen clip op ons prachtige blog. Sturen kan naar defoutmijn@gmail.com. Dit maal met dank aan Daan. Na wat research kan worden geconstateerd dat dit een serieuze poging tot iets was. De plank was niet eens in de buurt.

donderdag 10 maart 2011

Pedro Marin - Aire

Een toetje. Ik ben gefascineerd door het publiek. Je ziet ze niet, maar je hoort ze wel. De zanger gooit in ieder geval alles in de strijd om het publiek tot extatische hoogtes op te zwepen. Aan zijn outfit heeft het zeker niet gelegen.

Silent Circle - I'm your believer

Toen video nog video mocht zijn en je als lelijke frontman toch kon scoren. Een dubbele post vandaag van een Duitse band met de fraaiste bandnaam ever: Stille cirkel. Er is rook. Het is synthetisch. Het is pompeus en er zijn geweldige kapsels plus onnavolgbare choreografie. Het is om te huilen zo mooi.



En nog een extraatje:

woensdag 9 maart 2011

Bangs - Take U To Da Movies

De van oorsprong Soedanese rapper Bangs woont al geruime tijd in Australië, waar ook deze video opgenomen zal zijn. Het is vooral belangrijk om te melden dat Bangs veel outfits, veel bling, en veel foto's van geld, auto's, steden-bij-nacht, een roulettetafel en een bos gedownload heeft. Ik ben wel benieuwd welk meisje hij mee wil nemen, die is dan helaas weer niet te zien.

Donga - Golimar

In 1985 verscheen er een film uit de studio's van Bollywood, getiteld 'Donga'. Ik heb geen idee waar de film over gaat, maar er zit wel een scene in die me qua muziek én choreografie erg doet denken aan een hele beroemde videoclip van een aantal jaar ervoor.

dinsdag 8 maart 2011

Little Superstar X Bumbleblee

Een klein hyperactief Indiaas supersterretje danst al tetterend in de rondte (dit samen met transformer Bumblebee). De strekking van het verhaal blijft mij onduidelijk, het lijkt een reclame te zijn voor iets dat "Cartoon City" heet. Verwacht een tornado aan beeld en geluid.

Mark Gormley - Without You

Helaas is Mark niet heel goed te verstaan: er is iets met een meisje in een zebraprint shirtje, een strand en dat ze waarschijnlijk niet samen zijn. De muziek houd het ergens tussen 70's prog rock en 80's hardrock, maar dan met de produktie van een gemiddelde Oranje TV hit.

Als iemand ook een soort van samenhang in de beelden kan vinden, laat het a.u.b even weten.

maandag 7 maart 2011

Power Mix Dance Party

Supermooie matjes en torenhoge kuiven (tip: 0'37" en 7'03") op dit hippe dansfeest in New York.

Dj BoBo - Everybody

Alleen al omdat DJ BoBo zo belachelijk veel op Bob uit Twin Peaks lijkt. En vanwege de danspasjes natuurlijk. En omdat ik dit nummer al drie maanden in mijn hoofd heb zitten.

zondag 6 maart 2011

Iasos

Een spirituele zondag met de New Age videos van Iasos. Kleuren, watervallen, bomen, engelen en vooral een heel blij hoofd. En hij heeft ook nog eens een prachtige website.







zaterdag 5 maart 2011

Wim Vos - Amore Romantica

De Mediterrane klanken van Wim Vos.

vrijdag 4 maart 2011

кар-мэн - лондон гудбай

Live vanaf het Rode Plein: Een niet al te subtiele remake van een Russische 80's klassieker. Al dansende gaan wij het weekend in en vergeet vooral je warme jas niet...

De Mijnfout: Carman

Elke vrijdag De Mijnfout bij De Foutmijn. Stuur je eigen parel naar defoutmijn@gmail.com en draag jouw steentje bij aan de schepping. Vandaag met dank aan Erik twee clips van Carman. In eerste instantie een cowboy die een saloon binnendringt om hier in spoken word (en met zijn pistool) de stijd aan te gaan met Satan.
Bij the tweede clip mag je raden wie er in the house is.



donderdag 3 maart 2011

Lio - Banana Split

Ik krijg op zich best trek in een Bananensplit, maar betwijfel of dat in deze context nog wel legaal is. Maar het heeft een rare hypnotiserende werking, je zit vol, maar je blijft eten. Tegen heug en meug.

Moon Ray - Comanchero

Ik kan het echt niet beter omschrijven dan Mrcharliebobo in de comments deed: 'This is what happens when the village people take LSD!!'Let vooral op de zangeres en haar onnavolgbare danskunsten. Het heeft iets...ja, hoe zeg je het? Oers?

woensdag 2 maart 2011

Inga from Sweden

Ik geloof dat zowel de artiesten naam als de naam van de song genoeg zeggen, in de comments op YouTube wordt wel getwijfeld of ze wel echt Zweeds is. Opvallend detail in de clip: af en toe zon en af en toe keiharde regen en onweer. De sneeuw zal wel refereren aan Zweden.

"If you meet me, on Ibiza, I can show you how to party too'

Kevin Laros - Ik kan niet zonder jou

Net niet te verstaan ('Je bent zo mooi als de maan' kan ik er nog net uit opmaken) en Kevin is ook net niet goed te zien. Het is in ieder geval herfst, ergens in een straat in Nederland, waar de sporen van het hinkelen nog op de straatstenen staan.

dinsdag 1 maart 2011

Piet "Popeye" Kamper

Er zijn ongeveer 800 Youtube filmpjes in omloop van dit cover fenomeen. Onderstaand een zorgvuldige selectie.









Denny Hazen - Blazin Hazen

Voor Eminem was er Vanilla Ice en voor Vanilla Ice was er Denny Hazen. Hij besloot dat z'n liedje 'Blazin Hazen' zo goed was, dat er een clip moest komen, dat MTV dit moest weten en dat die dan ook daadwerkelijk op TV moest komen. Het was misschien niet het beste idee uit de jaren 80.